Ik ben Marieke Kuilman en woon samen met mijn man en twee zoons (11 en 13 jaar) in Castricum. Ik ben vanaf 2004 werkzaam in het basisonderwijs. Heb les gegeven aan bijna alle groepen. Nu geef ik alleen  nog bewegingsonderwijs, het mooiste vak dat er is! Bewegen is de basis voor een goede ontwikkeling.

Naast mijn baan in het onderwijs geef ik ouder-en kindgym. Hier ben ik mee begonnen toen mijn oudste zoon 1,5 jaar was (2011). Samen met een groepje vrienden en bekenden gingen we met de peuters gymmen. Wat een lol en gezelligheid beleven de kinderen, ouders en ikzelf hieraan. Ik heb deze 'hobby' sinds die tijd uitgebreid naar 7 lesuren in de week. En wat gaaf om te ervaren hoe de peuters 'groeien'!

Als leerkracht zie je veel verschillen tussen de leerlingen. Bij het ene kind gaat alles gemakkelijk en het andere kind heeft bij meerdere vakken moeite. Vaak krijgen deze kinderen extra aandacht voor deze vakken, maar ondanks de extra hulp zie ik vaak geen vooruitgang. En nog erger.... de kinderen vinden het niet leuk meer, ze gaan met tegenzin aan het werk, hebben er geen plezier meer in en gaan school zelfs 'stom' vinden. Doordat ik de opleiding MRT ben gaan volgen weet ik dat het anders kan. We gaan niet extra oefenen met hetgeen wat het kind moeilijk of lastig vindt, maar kijken wat de oorzaak is en gaan dit met bewegen en spel verbeteren. Kortom, op een leuke manier! Want met bewegen en spel, lekker in je vel!