'Onze zoon had moeite met begrijpend lezen. In groep 7 zagen wij dat hij het lezen ging ontlopen en er een hekel aan kreeg. Wij dachten: "We moeten hier iets mee op een leuke manier, zonder druk, want dan gaat het lezen alleen maar meer tegenstaan." Toen kwamen we de reflexintegratie van Praktijkgroei-ok tegen het lijf. Hier heeft onze zoon een jaar aan gewerkt met Marieke en we zien duidelijke verschillen; niet alleen met lezen, maar ook schrijft hij nu veel netter. En het belangrijkste: hij heeft geen hekel meer aan lezen, alhoewel het nog steeds niet zijn favoriet is.

Marieke werkt ontzettend leuk met de kinderen en onze zoon ging er graag naartoe. Echt een aanrader!

Moeder van L.W.

'Mijn zoontje is een paar maanden bij Marieke onder behandeling geweest. Marieke is een goede professional die weet wat ze doet. Ze is een heel fijn mens en kan goed en gemakkelijk contacten leggen met kinderen (en volwassenen natuurlijk). Mijn zoontje voelde zich erg op zijn gemak bij Marieke. Ze stimuleert positief en dat maakt ook dat het een feestje is om naar haar toe te gaan. Mijn zoon ging altijd met plezier heen. De oefeningen voor thuis waren ook goed te doen, praktisch en leuk. In alles zit een spelelement en dat maakt het leuk. Mijn zoon heeft in een paar maanden duidelijk sprongen gemaakt op motorisch vlak. Hij kan beter mee komen met voetbal en ik zie ham meer plezier maken met zijn vrienden.'

Moeder van L. M.

" In de periodes van thuis naar school gaan zagen we hoe onze zoon worstelde met zijn schoolwerk. We zagen dat hij het heel lastig vond zich te concentreren, raakte gefrustreerd als werk niet lukte of als iets nog niet af was. Hij vond het moeilijk opdrachten goed te lezen. Toen zag ik dat Marieke haar eigen bureau Groei-ok was gestart. We kenden Marieke al van de ouder- en kindgym. Het voelde vertrouwd om contact op te nemen, gelukkig kon zij iets betekenen voor hem en zijn aan de slag gegaan.

Marieke luisterde goed naar onze bevindingen en checkte dit bij ook bij onze zoon. Haar werkwijze is ongedwongen, relaxed en vriendelijk met oprechte aandacht. Na een half jaar met met 1 x per 2 weken een afspraak en dagelijkse oefeningen thuis zien wij een jongen die zich op school een langere tijd kan concentreren, beter kan omgaan met thuiswerken en voor het slapen graag leest. Hij kan zijn boosheid en frustraties beter onder woorden brengen en is veel sneller weer tot  kalmte gebracht. " 

Moeder van M. v. T.